top of page

FAQ HENNABROWS

WAT IS HET VERSCHIL MET ANDERE WENKBRAUWKLEURING? 

Net als bij het verven met standaard wenkbrauwverf gaat het bij henna brows in de eerste plaats om het kleuren van de wenkbrauwhaartjes. Maar een leuke bijkomstigheid is dat de hennaverf ook op de huid blijft zitten, tot wel veertien dagen. Hierdoor krijg je een strakkere en donkerder vorm en heb je eigenlijk geen wenkbrauwmake-up meer nodig. Standaard wenkbrauwverf kleurt enkel de wenkbrauwhaartjes.

 

HOELANG BLIJFT HENNABROWS? 

De henna kleurt tot 5 weken op de haartjes en tot 2 weken op de huid, afhankelijk van het huidtype.

 

HOE VERZORG IK MIJN HENNA BROWS?

Het is belangrijk dat je de avond na de behandeling je wenkbrauwen niet schoonmaakt. Sowieso is het best om zo min mogelijk water te gebruiken. Ook huidverzorging op oliebasis en scrubs en peelings laten de henna brow eerder vervagen. Vermijd zoveel mogelijk de zon en zonnebank.

 

ZIJN ER VERSCHILLENDE KLEUREN BROW HENNA?

Jazeker, bij Refine werken we met 8 kleuren. Toch zal elke kleur bij iedereen anders uitpakken. Bespreek van tevoren goed met de specialist wat jouw wensen zijn en wat het te verwachten resultaat is. Henna heeft als eigenschap dat het zeer goed op de huid pakt. Je poetst het er dus niet even af, als het er eenmaal op zit.

 

WANNEER ZIJN HENNA BROWS AF TE RADEN?

  • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid

  • Als je zeer blonde wenkbrauwen hebt, of een heel lichte huid

  • Als je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig

  • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen

  • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf.

  • Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage

  • Als je na de behandeling van plan bent om veel in de zon te gaan

  • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft

 

KAN IK ALLERGISCH REAGEREN OP HENNA? 

Ja, dit is mogelijk. Bij Refine bieden we een allergietest aan. Wanneer je niet zeker bent of je reageert op browhenna is deze patch-test aan te raden. Bij boekingen op eigen risico is Refine niet verantwoordelijk voor eventuele allergische reacties. 

 

WAAROM LAAT IK BEST EEN PATCH TEST UITVOEREN? 

Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor brow henna, adviseren wij om altijd eerst een patch-test te doen. Je kan deze test apart boeken of je kan hiernaar vragen tijdens een andere behandeling. We brengen dan een beetje hennapasta op je pols of achter jouw oor aan. Krijg je binnen 48 uur geen allergisch reactie? Dan kan de behandeling de volgende keer veilig worden toegepast.

 

BEVAT BROW HENNA PPD?

Ja. Bijna alle wenkbrauwhenna's bevatten een zeer kleine hoeveelheid PPD. Sommige mensen zijn gevoelig voor dit ingrediënt en er kan een allergische reactie optreden, dat is een reden waarom een ​​patch-test noodzakelijk is. PPD is een kleurstof, zonder deze stof blijft de kleur rood en kan het de huid niet kleuren. Het ingrediënt is nodig voor het maken van hennabrows.

bottom of page