FAQ ALGEMEEN

VEELGESTELDE VRAGEN

ALGEMEEN

Hoe kan ik een afspraak bij Refine maken?


Afspraken kunnen online, telefonisch, via mail of in het salon gemaakt worden. U krijgt telkens een afspraakbevestiging per mail. Om de afspraak online in te plannen klikt u hier.
Hoe koop ik een cadeaubon?


Cadeaubonnen kunnen online of in het salon gekocht worden. Om de cadeaubon online te kopen klikt u hier. Indien u liever in het salon komt kopen, vraagt u best op voorhand even na of er iemand aanwezig is, vanwege er enkel op afspraak wordt gewerkt.
Moet ik parking betalen?


Neen, Refine is gelegen in de Sorbenlaan 46 in Wilrijk. Dit is een gratis parkeerzone.
Op welke manieren kan ik betalen?


Bij online afspraken/online cadeaubonnen dient u telkens digitaal te betalen. In het salon kan u contant of mobiel betalen (mobiele applicatie van uw bank). Betalingen met kaart is niet mogelijk.
Ben ik verplicht patch-testen (allergietesten) te laten doen voor henna en kleuringen?


Neen. Wanneer u nooit eerder henna of kleuringen hebt gebruikt raden wij dit wel aan. Refine is tevens niet verantwoordelijk voor eventuele allergische reacties.
Is een intakegesprek voor semi-permanente make-up verplicht?


Neen. Wanneer u met bepaalde allergieën kampt, vragen hebt of niet zeker bent of de behandeling iets voor u is, raden we dit gesprek wel aan.

LASHLIFT

Wat is lashlifting?


Bij lashlifting worden de natuurlijke wimpers gekruld (en eventueel gekleurd). Er wordt dus geen gebruik gemaakt van valse wimperextensions. Lashlifting geeft een open blik, vergt praktisch geen onderhoud en is goedkoper dan extensions. Het resultaat blijft tot wel 8 weken.
Wat zijn de voordelen van Lashlifting?


 • Resultaat blijft zichtbaar tot maximum 8 weken.
 • Je hoeft geen wimperkruller meer te gebruiken
 • Wimperextensions worden overbodig
 • Geeft een natuurlijke look
 • Is niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers
 • Je kan ermee douchen en zwemmen
Wat is het verschil tussen een lashlifting en wimperextensions?


Lashlifting is het krullen van de natuurlijke wimpers. Bij wimperextensions worden valse wimpers aangebracht.
Kan een lashlifting bij iedereen?


Helaas is niet iedereen de geschikte kandidaat voor een lashlifting. Als je zeer korte wimpers hebt die omlaag wijzen, is lashlifting niet mogelijk.
Is lashlifting schadelijk voor mijn wimpers?


Een lashlifting is niet schadelijk voor je wimpers (in tegenstelling tot wimperextensions en een wimperkruller). Er wordt namelijk gebruik gemaakt van zachte siliconen rods en verzorgende producten. Toch is het goed om de behandeling pas te herhalen als de eerdere lashlifting is uitgewerkt (min. 8 weken), om overbelasting van de wimpers te voorkomen.
Hoe lang blijft lashlifting?


Gemiddeld blijft het resultaat van een lashliftgedurende 6 weken zichtbaar. Dit hangt af van uw haargroeicyclus. Als u een langzame haargroeicyclus heeft, kan het resultaat tot 8 weken zichtbaar blijven.
Voor wie is lashlifting?


Voor iedereen die verlangt naar prachtig opgelifte wimpers. Man of vrouw, korte of lange wimpers en steile of 'krullende' wimpers. Lashlifting is een geweldig alternatief als u geen wimperextensions wilt of kunt dragen.
Mijn wimpers zijn beschadigd door een overmatig gebruik van een wimperkruller/wimperextensions, kan ik een Lashlifting laten doen?


Een lashlift is alleen mogelijk als je gezonde wimpers hebt. Ons advies is om te wachten tot de wimpers weer zijn zoals voor de beschadiging. Om dit proces te versnellen kan u een wimperserum gebruiken.
Na hoeveel tijd kan ik een nieuwe lashlift laten doen?


Na 8 weken kunt u een nieuwe lashlift bij Refine inplannen.
Kan ik make-up dragen meteen na de behandeling?


We raden aan om de eerste 24 uur geen mascara te dragen. Nadien kan u indien gewenst weer mascara gebruiken. Waterproof mascara wordt afgeraden.
Kan ik sporten/douchen meteen na de behandeling?


Nee, de wimpers moeten de eerste 24 uur droog blijven. We raden ook aan om de eerste 48 uur geen zonnebank te gebruiken of naar de sauna te gaan.
Kan ik mijn ogen reinigen met elke vorm van make-upreiniger?


Na 48 uur kunt u elke reiniger gebruiken. We raden een olievrije remover aan.
Ik gebruik castorolie, een wimperserum of wonderolie voor mijn wimpers. Kan dit gecombineerd worden met de lashlift?


Ja dat kan. Vooral het gebruik van een wimperserum kan het resultaat verlengen, waardoor u langer van de wimperlift kunt genieten. We raden aan om 2 dagen voor de behandeling te stoppen en uw product 2 dagen na de behandeling opnieuw te gebruiken.
Mag een lashlifting tijdens zwangerschap/borstvoeding?


Hoewel het niet veel kwaad kan, wordt het niet aangeraden tijdens de periode van zwangerschap en/of het geven van borstvoeding. Door de hormoonveranderingen in het lichaam kan het resultaat van een lashlifting minder goed pakken. Moest er een allergische reactie optreden, is het niet mogelijk om hiervoor medicatie te nemen - het is logisch om dit in overweging te nemen.
Kan ik allergisch reageren op een lashlift?


Dat is mogelijk. Het is een optie om minimum 24 uur vooraf aan uw behandeling een patchtest uit te voeren. Hiermee kunnen we grotendeels uitsluiten of u allergisch bent. Reacties treden op bij een zeer kleine groep mensen.
Waar moet ik rekening mee houden voor een lashlift?


Best komt u naar de behandeling zonder oogmake-up. Ook wordt aangeraden 2 dagen voordien te stoppen met wimper behandelingen.
Waar moet ik rekening mee houden na een lashlift?


 • Houd wimpers min. 24u droog (indien mogelijk 48u)
 • Eerste 48 uur niet naar sauna / hot yoga
 • Na 24u mag je de wimpers pas kammen met een wimperborsteltje
 • Na 24-48 uur kan je terug mascara opdoen
 • Gebruik geen waterproof mascara
 • Kom zo min mogelijk aan je wimpers
 • Gebruik beter geen olie of vette make-up removers aan de ogen
Op dit moment krijg ik chemotherapie en/of bestraling. Ik wil graag een lashlift, is dat mogelijk?


Ons advies is om dit met de behandelde arts te bespreken.
Ik heb irritatie na de lashlift. Wat moet ik nu doen?


U bent mogelijk niet bestand tegen een component in het product. Raak niet in paniek! Koop antihistaminetabletten bij de apotheek. Een koude, vochtige doek helpt jeuk te voorkomen. Na een paar dagen zal de irritatie verdwijnen. Het is mogelijk om voorafgaand aan uw behandeling een patchtest uit te voeren. Hiermee kunnen we grotendeels uitsluiten of u allergisch bent. Reacties treden op bij een zeer kleine groep mensen.

HENNABROWS

Wat is het verschil met andere wenkbrauwkleuring?


Net als bij het verven met standaard wenkbrauwverf gaat het bij henna brows in de eerste plaats om het kleuren van de wenkbrauwhaartjes. Maar een leuke bijkomstigheid is dat de hennaverf ook op de huid blijft zitten, tot wel veertien dagen. Hierdoor krijg je een strakkere en donkerder vorm en heb je eigenlijk geen wenkbrauwmake-up meer nodig. Standaard wenkbrauwverf kleurt enkel de wenkbrauwhaartjes.
Hoelang blijft hennabrows?


De henna kleurt tot 5 weken op de haartjes en tot 2 weken op de huid, afhankelijk van het huidtype.
Hoe verzorg ik mijn henna brows?


Het is belangrijk dat je de avond na de behandeling je wenkbrauwen niet schoonmaakt. Sowieso is het best om zo min mogelijk water te gebruiken. Ook huidverzorging op oliebasis en scrubs en peelings laten de henna brow eerder vervagen. Vermijd zoveel mogelijk de zon en zonnebank.
Zijn er verschillende kleuren brow henna?


Jazeker, bij Refine werken we met 8 kleuren. Toch zal elke kleur bij iedereen anders uitpakken. Bespreek van tevoren goed met de specialist wat jouw wensen zijn en wat het te verwachten resultaat is. Henna heeft als eigenschap dat het zeer goed op de huid pakt. Je poetst het er dus niet even af, als het er eenmaal op zit.
Wanneer zijn henna brows af te raden?


 • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid
 • Als je zeer blonde wenkbrauwen hebt, of een heel lichte huid
 • Als je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig
 • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen
 • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf.
 • Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage
 • Als je na de behandeling van plan bent om veel in de zon te gaan
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft
Kan ik allergisch reageren op henna?


Ja, dit is mogelijk. Bij Refine bieden we een allergietest aan. Wanneer je niet zeker bent of je reageert op browhenna is deze patch-test aan te raden. Bij boekingen op eigen risico is Refine niet verantwoordelijk voor eventuele allergische reacties.
Waarom laat ik best een patch test uitvoeren?


Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor brow henna, adviseren wij om altijd eerst een patch-test te doen. Je kan deze test apart boeken of je kan hiernaar vragen tijdens een andere behandeling. We brengen dan een beetje hennapasta op je pols of achter jouw oor aan. Krijg je binnen 48 uur geen allergisch reactie? Dan kan de behandeling de volgende keer veilig worden toegepast.
Bevat brow henna ppd?


Ja. Bijna alle wenkbrauwhenna's bevatten een zeer kleine hoeveelheid PPD. Sommige mensen zijn gevoelig voor dit ingrediënt en er kan een allergische reactie optreden, dat is een reden waarom een ​​patch-test noodzakelijk is. PPD is een kleurstof, zonder deze stof blijft de kleur rood en kan het de huid niet kleuren. Het ingrediënt is nodig voor het maken van hennabrows.

MICROBLADING

Wat is microblading?


Bij microblading wordt gebruik gemaakt van een hairstroke techniek, waardoor de wenkbrauwen er zeer natuurlijk blijven uitzien. De hairstrokes worden geplaatst door een steriele manuele pen. Deze zijn fijner dan 1mm en worden in de haargroeirichting aangebracht. Door deze techniek ontstaat er als het ware een 3D effect.
Hoelang blijft microblading?


De houdbaarheid van microblading is afhankelijk van huidtype en levenswijze (cosmetische behandelingen, overmatig zonnen, peelings, ...). Resultaten van microblading blijven gemiddeld +/- 1 jaar Bij vette huidtypes zien we vaak een snellere vervaging in vergelijking met droge huidtypes. Een jaarlijkse touch-up wordt aanbevolen om het mooiste resultaat te behouden.
Is microblading geschikt voor elk huidtype?


Neen, microblading is het meest geschikt voor een normale tot droge huid. Bij vettere huidtypes is het minder aangeraden. In het laatste geval kies je best voor powderbrows.
Waarom gebeurt microblading bij Refine telkens in 2 sessies?


Na de eerste sessie vervaagd het resultaat tot 70%, een touch-up is hierbij noodzakelijk om het gewenste effect te verkrijgen. Pas na 2 sessies kan een gewenste kleurretentie bekomen worden.
Bij wie wordt microblading afgeraden?


 • zwangerschap / lacterende vrouwen
 • zéér vette huidtypes
 • koorts (op de dag van de behandeling)
 • diabetes patiënten
 • < 18 jaar
 • o.i.v. alcohol of drugs (tot 48u voor de behandeling)
 • chemotherapie/bestraling (3 maanden chemovrij)
 • hepatitis patiënten
 • nemen van bloedverdunners
 • gebruik van Roaccutane
 • personen met hemofilie
 • bepaalde huidziekten of huidaandoeningen
 • personen die allergisch zijn voor producten die gebruikt worden (tijdens een intakegesprek kunnen deze worden besproken)
 • personen die een laser behandeling of chemische peeling ondergaan
gebruik van antibiotica gebruik van cortisone
Waar moet ik voordien rekening mee houden?


 • 1 maand voor de behandeling stoppen met gebruik van Vitamine A/Retinol producten
 • 3 weken voor de behandeling stoppen met botox behandelingen, gezichtsbehandelingen/peelings, zonnebaden/oplopen van zonnebrand in het gelaat
 • 1 week voor de behandeling stoppen met epileren/waxen/treading, innemen van visolie of vitamine E
 • 3 dagen op voorhand stoppen met kleuringen/henna van de wenkbrauwen
 • sport niet de dag van de behandeling
 • drink geen alcohol 24-48u voor de behandeling
 • drink geen koffie op de dag van de behandeling
 • neem geen Aspirine of Ibuprofen de dag van de behandeling
Waar moet ik nadien rekening mee houden?


 • 1 week niet zweten (denk aan sauna, sporten, té lang in een hete douche,...)
 • 7 dagen geen stromend water over de wenkbrauwen
 • 4 weken zon vermijden, best draagt u een zonnebril/pet bij zonnige dagen
 • 4 weken geen gezichtsbehandelingen, botox, chemische behandelingen, peelings of microdermabrasie
 • 4 weken geen chloor in gezicht (denk aan zwembad)
 • vermijd zwemmen eerste 10 dagen (zwembad, meer, zee, jacuzzi)
 • draag de eerste 7 dagen geen make-up of zonnecrème op de wenkbrauwen
 • crème- en verzorginstructies krijg je mee na de behandeling
Ik heb eerder elders PMU (permanente make-up) ondergaan, kan ik het bij Refine laten bijwerken?


Wanneer er reeds PMU aanwezig is kom je best even op intakegesprek. We kijken dan samen of het gewenste effect bereikt kan worden. Indien de vorige PMU nog té aanwezig is zal deze eerst moeten vervagen (tot min. 50% van het oorspronkelijke).
Hoe lang duurt de behandeling?


Tijdens de eerste sessie wordt 2,5u voor jou de tijd genomen.
Wat is het verschil tussen microblading en powderbrows?


Bij microblading worden strokes gecreëerd in de vorm van haartjes. Doordat er ‘haartjes’ bij jouw echte wenkbrauw worden getekend zal het resultaat zeer natuurlijk zijn. Powderbrows geeft een poederig effect aan de wenkbrauw waardoor het lijkt of de wenkbrauwen zijn bijgekleurd met poeder. Microblading kan enkel op droge of normale huidtypes, powderbrows is geschikt voor elke huidtype.

POWDERBROWS

Wat is powderbrows?


Bij powderbrows worden de wenkbrauwen realistisch gepigmenteerd met een poederig effect. Naargelang de keuze van cliënt, kan dit zeer natuurlijk of met een meer aanwezige look. Het uiteindelijke resultaat valt te vergelijken met het inkleuren van de wenkbrauwen met poeder. Het pigment wordt in de huid gebracht met een elektrische pen. Het blijft ongeveer 1 tot 2 jaar en als je er niks meer aan zou doen vervaagd het uiteindelijk uit de huid.
Wat zijn de voordelen van powderbrows?


 • snelle genezing
 • geen trauma van de huid
 • kan bij elk huidtype
 • geen verkleuringen
 • geen wenkbrauw make-up meer nodig
 • kan zowel natuurlijk als meer uitgesproken
 • 1 tot 2 jaar zichtbaar
Doet het pijn?


Neen. Er wordt zeer zacht te werk gegaan. Powderbrows wordt laag per laag opgebouwd en tussendoor meermaals verdoofd met een gel. De huid wordt hierbij niet beschadigd.
Waarom gebeurt PMU bij Refine telkens in 2 sessies?


Na de eerste sessie vervaagd het resultaat tot 70%, een touch-up is hierbij noodzakelijk om het gewenste effect te verkrijgen. Pas na 2 sessies kan een gewenste kleurretentie bekomen worden.
Bij wie wordt powderbrows afgeraden?


 • zwangerschap / lacterende vrouwen
 • zéér vette huidtypes
 • koorts (op de dag van de behandeling)
 • diabetes patiënten
 • < 18 jaar
 • o.i.v. alcohol of drugs (tot 48u voor de behandeling)
 • chemotherapie/bestraling (3 maanden chemovrij)
 • hepatitis patiënten
 • nemen van bloedverdunners
 • gebruik van Roaccutane
 • personen met hemofilie
 • bepaalde huidziekten of huidaandoeningen
 • personen die allergisch zijn voor producten die gebruikt worden (tijdens een intakegesprek kunnen deze worden besproken)
 • personen die een laser behandeling of chemische peeling ondergaan
gebruik van antibiotica gebruik van cortisone
Hoe lang duurt de behandeling?


Tijdens de eerste sessie wordt 2,5u voor jou de tijd genomen.
Ik heb eerder elders pmu (permanente make-up) ondergaan, kan ik het bij Refine laten bijwerken?


Wanneer er reeds PMU aanwezig is kom je best even op intakegesprek. We kijken dan samen of het gewenste effect bereikt kan worden. Indien de vorige PMU nog té aanwezig is zal deze eerst moeten vervagen (tot min. 50% van het oorspronkelijke).
Waar moet ik voordien rekening mee houden?


 • 1 maand voor de behandeling stoppen met gebruik van Vitamine A/Retinol producten
 • 3 weken voor de behandeling stoppen met botox behandelingen, gezichtsbehandelingen/peelings, zonnebaden/oplopen van zonnebrand in het gelaat
 • 1 week voor de behandeling stoppen met epileren/waxen/treading, innemen van visolie of vitamine E
 • 3 dagen op voorhand stoppen met kleuringen/henna van de wenkbrauwen
 • sport niet de dag van de behandeling
 • drink geen alcohol 24-48u voor de behandeling
 • drink geen koffie op de dag van de behandeling
 • neem geen Aspirine of Ibuprofen de dag van de behandeling
Waar moet ik nadien rekening mee houden?


 • 1 week niet zweten (denk aan sauna, sporten, té lang in een hete douche,...)
 • 7 dagen geen stromend water over de wenkbrauwen
 • 4 weken zon vermijden, best draagt u een zonnebril/pet bij zonnige dagen
 • 4 weken geen gezichtsbehandelingen, botox, chemische behandelingen, peelings of microdermabrasie
 • 4 weken geen chloor in gezicht (denk aan zwembad)
 • vermijd zwemmen eerste 10 dagen (zwembad, meer, zee, jacuzzi)
 • draag de eerste 7 dagen geen make-up of zonnecrème op de wenkbrauwen
 • crème- en verzorginstructies krijg je mee na de behandeling
Wat is het verschil tussen microblading en powderbrows?


Bij microblading worden strokes gecreëerd in de vorm van haartjes. Doordat er ‘haartjes’ bij jouw echte wenkbrauw worden getekend zal het resultaat zeer natuurlijk zijn. Powderbrows geeft een poederig effect aan de wenkbrauw waardoor het lijkt of de wenkbrauwen zijn bijgekleurd met poeder. Microblading kan enkel op droge of normale huidtypes, powderbrows is geschikt voor elke huidtype.

INFRALASH

Wat is infralash?


Hierbij accentueren we de bovenste wimperrand door middel van semi-permanente make-up, dit is zeer natuurlijk en subtiel.
Hoelang blijft semi-permanente eyeliner?


De houdbaarheid van het resultaat is afhankelijk van huidtype en levenswijze (cosmetische behandelingen, overmatig zonnen,...). Resultaten blijven gemiddeld tussen 1-5 jaar. Een tweejaarlijkse touch-up wordt aanbevolen om het mooiste resultaat te behouden.
Waarom gebeurt PMU bij Refine telkens in 2 sessies?


Na de eerste sessie vervaagd het resultaat tot 70%, een touch-up is hierbij noodzakelijk om het gewenste effect te verkrijgen. Pas na 2 sessies kan een gewenste kleurretentie bekomen worden.
Bij wie wordt semi-permanente make-up afgeraden?


 • zwangerschap / lacterende vrouwen
 • zéér vette huidtypes
 • koorts (op de dag van de behandeling)
 • diabetes patiënten
 • < 18 jaar
 • o.i.v. alcohol of drugs (tot 48u voor de behandeling)
 • chemotherapie/bestraling (3 maanden chemovrij)
 • hepatitis patiënten
 • nemen van bloedverdunners
 • personen met zeer veel aders op het ooglid
 • gebruik van Roaccutane
 • personen met hemofilie
 • bepaalde huidziekten of huidaandoeningen
 • personen die allergisch zijn voor producten die gebruikt worden (tijdens een intakegesprek kunnen deze worden besproken)
 • personen die een laser behandeling of chemische peeling ondergaan
 • gebruik van antibiotica
 • gebruik van cortisone
Hoe lang duurt de behandeling?


Tijdens de eerste sessie wordt 2u-2,5u voor jou de tijd genomen.
Ik heb eerder elders PMU (permanente make-up) ondergaan, kan ik het bij Refine laten bijwerken?


Wanneer er reeds PMU aanwezig is kom je best even op intakegesprek. We kijken dan samen of het gewenste effect bereikt kan worden. Indien de vorige PMU nog té aanwezig is zal deze eerst moeten vervagen (tot min. 50% van het oorspronkelijke).
Waar moet ik voordien rekening mee houden?


 • 1 maand voor de behandeling stoppen met gebruik van Vitamine A/Retinol producten
 • 3 weken voor de behandeling stoppen met botox behandelingen, gezichtsbehandelingen/peelings, zonnebaden/oplopen van zonnebrand in het gelaat
 • 1 week voor de behandeling stoppen met innemen van visolie of vitamine E
 • 3 dagen op voorhand stoppen met kleuringen van de wimpers
 • sport niet de dag van de behandeling
 • drink geen alcohol 24-48u voor de behandeling
 • drink geen koffie op de dag van de behandeling
 • neem geen Aspirine of Ibuprofen de dag van de behandeling
Waar moet ik nadien rekening mee houden?


 • 1 week niet zweten (denk aan sauna, sporten, té lang in een hete douche,...)
 • 7 dagen geen stromend water over de ogen
 • 4 weken zon vermijden, best draagt u een zonnebril/pet bij zonnige dagen
 • 4 weken geen gezichtsbehandelingen, botox, chemische behandelingen, peelings of microdermabrasie
 • 4 weken geen chloor in gezicht (denk aan zwembad)
 • vermijd zwemmen eerste 10 dagen (zwembad, meer, zee, jacuzzi)
 • draag de eerste 7 dagen geen make-up of zonnecrème op de ogen
 • crème- en verzorginstructies krijg je mee na de behandeling

BIAB

Wat is BIAB™ gel?


BIAB™ staat voor 'Builder In A Bottle'. Het is een nieuwe generatie flexibele gel. Dit wordt gebruikt om de natuurlijke nagels te verstevigen. Door de flexibiliteit van het product, kan deze de bewegingen van de natuurlijke nagel moeiteloos volgen zonder dat er breuken of barsten plaatsvinden. Het product werkt in op de diepte van de nagelplaat, dit voorkomt schilferen/splitsen van de nagels. Elke keer dat u de behandeling laat uitvoeren, worden uw eigen nagels sterker door deze verzadiging.
Voor wie is BIAB™ geschikt?


Personen die:

 • voor een lange tijd (ong. 3 weken) mooie gelakte nagels willen
 • hun natuurlijke nagel willen verstevigen (ideaal voor nagelbijters!)
 • beschadigde nagels willen laten herstellen
 • ribbels in hun natuurlijke nagel willen laten egaliseren
Voor wie is BIAB™ niet geschikt?


Personen die:

 • zeer lange nagels willen d.m.v. verlengingen
 • hun natuurlijke nagels graag zeer lang laten groeien
 • momenteel acrylnagels hebben
 • allergisch zijn voor één van de ingrediënten
 • (tijdelijk) kampen met schimmelnagels
Hoelang blijft BIAB™?


Vanaf ongeveer 3 weken komen de meeste personen terug voor een bijwerking. Dit puur omdat de uitgroei dan goed zichtbaar wordt.
Beschadigd BIAB™ mijn nagels?


Neen. BIAB™ wordt gebruikt om de natuurlijke nagels te verstevigen. Door de flexibiliteit van het product, kan deze de bewegingen van de natuurlijke nagel moeiteloos volgen zonder dat er breuken of barsten plaatsvinden. Het product werkt in op de diepte van de nagelplaat, dit voorkomt schilferen/splitsen van de nagels. Elke keer dat u de behandeling laat uitvoeren, worden uw eigen nagels sterker door deze verzadiging. Wel belangrijk is dat u het product professioneel laat verwijderen.
Kan ik allergisch reageren op BIAB™?


Ja, dit kan voorkomen bij elke vorm van nagelproducten. Alle producten die worden gebruikt zijn getest en voldoen aan de cosmetische standaard en wetgeving van de EU. Maar toch kan een allergie zich altijd voordoen. Mensen kunnen een product meerdere keren of zelfs jaren gebruiken totdat er een reactie optreedt. De oorzaken van deze reacties houden bijna altijd verband met blootstelling van niet-uitgeharde acrylaten. Acrylaten zijn veilig te gebruiken in cosmetica en ze zijn een belangrijk ingrediënt in alle kunstmatige nagelproducten, maar het is absoluut essentieel om ze correct en veilig te gebruiken om een reactie te voorkomen. Bij Refine wordt hier nauw op toegekeken.
Ik wil mijn nagels laten verlengen, kan dit met BIAB™l?


Neen, er kunnen geen verlengingen gebeuren met enkel Rubberbase gel.
Ik heb momenteel acrylnagels, kan ik omschakelen naar BIAB™?


Ja, maar u zal voordien uw acrylnagels professioneel moeten laten verwijderen.
Ik heb momenteel gelnagels, kan ik omschakelen naar BIAB™?


Ja, dit is geen enkel probleem.
Wat zijn de mogelijkheden met BIAB™?


U kan bij BIAB™ kiezen tussen naturel (= enkel versteviging in 12 verschillende nude kleuren naar keuze), of er tal van kleuren laten overzetten. Ook french nails en babyboom zijn een optie.

BROWSHAPING/BROWTINTING

Wat is Browshaping?


Browshaping is meer dan alleen epileren. Het is op zoek gaan naar de perfecte vorm, om je gezicht er zo mooi mogelijk uit te laten zien. De wenkbrauwen worden afgemeten en in gelijke vorm gebracht. Bij Refine wordt niet met sjablonen gewerkt, omdat ieder gezicht uniek is. Het shapen gebeurt met (hypoallergene) filmwax en pincet. Voor een meer uitgesproken look kan je de wenkbrauwen nadien ook laten kleuren (= Browtinting).
Wat is Browtinting?


Dit is het kleuren van de wenkbrauwhaartjes met wenkbrauwverf. Het zorgt voor een meer uitgesproken look en geeft de wenkbrauwen een strakker resultaat. Ook is het verven van de wenkbrauwen ideaal voor mensen met lichte wenkbrauwhaartjes of mensen die ‘s ochtends geen zin hebben om met make-up in de weer te gaan.
Hoelang blijft Browtinting?


Ongeveer 3 tot 6 weken. De verf vervaagt geleidelijk. De houdbaarheid is afhankelijk van haartype, huidtype, levenstijl,.. Nota: Bij veel zwemmen vervaagd de kleur sneller door de chloor in het water.
Kan ik allergisch reageren op Browtinting?


Ja, dit is mogelijk. Bij Refine bieden we een allergietest aan. Wanneer je niet zeker bent of je reageert op wenkbrauwkleuring is deze patch-test aan te raden. Bij boekingen op eigen risico is Refine niet verantwoordelijk voor eventuele allergische reacties.
Ik heb weinig wenkbrauwhaartjes/gaatjes in mijn wenkbrauwen. Is Browtinting mogelijk?


Ja, maar de behandeling is wel afhankelijk van de natuurlijke haargroei. Zo zal een dunne wenkbrauw na kleuring niet omvormen tot een supervolle, dikke wenkbrauw. Maar wanneer je veel lichte haartjes hebt, kan er na kleuring wel een voller resultaat ontstaan. Bij twijfel kan je altijd een foto sturen per mail en geef ik graag advies.
Wanneer wordt Browtinting afgeraden?


 • Als je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd
 • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen
 • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf
 • Als je na de behandeling van plan bent om veel in de zon te gaan